NOS

Grote verrassing in eerste etappe Tour: hij ging door

Vandaag is de Tour de France van start gegaan en al in de eerste etappe kunnen we de eerste grote verrassing noteren: hij ging door. Het belooft veel goeds voor de rest van de Tour.

“Ja ongekend. Dit is het magische van de Tour. Ieder jaar word je toch weer volkomen verrast door deze ronde. Dat deze etappe doorging had niemand in zijn pooltje durven voorspellen denk ik”, analyseert Maarten Ducrot.

Wielerliefhebbers moeten nu overigens niet verwachten dat dé verrassing van de Tour het de hele ronde vol kan houden, verwacht Ducrot: “Nee, dat lijkt me wel heel onwaarschijnlijk. Dat een etappe doorgaat middenin een pandemie kan natuurlijk gebeuren, dat is ook de charme van deze ronde, maar de Tour duurt drie weken. Ik kan me niet voorstellen dat we eenentwintig keer een etappe te zien krijgen. Parijs is nog ver.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gevaarlijke sport dat wielrennen. Ik stel voor om alleen driewielers en fietsen met zijwieltjes mee te laten doen. Dan blijven ze op hun fiets zitten bij een botsing.

Reageer