Christian Bertrand / Shutterstock

Bayern München verpest afscheidswedstrijd Messi: 2-8

Ruim 40 jaar na de beruchte 0-8 overwinning in de afscheidswedstrijd van Johan Cruijff, heeft Bayern München óók de afscheidswedstrijd van Lionel Messi compleet verziekt. In een leeg stadion in Lissabon werd het 2-8.

De Argentijnse superster hoopte op feestelijke wijze afscheid te nemen van ‘zijn’ Barcelona, maar daar staken de Duitsers hardhandig een stokje voor. “Natuurlijk had ik m’n laatste wedstrijd liever gewonnen, maar je zag aan mijn gesjok op het veld ook wel dat ik met mijn gedachten al bij het feest in de kleedkamer zat”, geeft Messi toe. “In de rust had ik al een paar biertjes achter de kiezen, ik vond het allemaal wel prima in de tweede helft.”

Dat geldt niet voor Quique Setien, de trainer die en passant óók afscheid nam bij de Catalanen: “Bij zo’n afscheidswedstrijd hoor je niet vol gas te spelen, zoals Bayern deed, maar het rustig aan te doen. Helaas deed alleen mijn team dat, terwijl die Duitsers speelden alsof de Champions League-finale ervan afhing.”

Ook Bayern-trainer Flick is naderhand kritisch op zijn elftal: “Tegen Cruijff hielden we de nul, tegen Messi incasseerden we twee goals. In dit tempo komt er natuurlijk een keer een dag dat je zo’n afscheidswedstrijd niet wint”, waaraan hij toevoegt dat Bayern de afscheidsplannen van Cristiano Ronaldo bij Juventus met grote interesse volgt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *