Rawpixel.com / Shutterstock

Wij doen juist aan body negativity: elk lichaam is even lelijk

Vergeet Body positivity: body negativity is intellectueel gezien de eerlijkere en betere positie. Het idee achter body negativity is simpel: ieder mensenlichaam is even lelijk, even goor en even abject. Door deze zienswijze voelt niemand zich achtergesteld of voorgetrokken en kunnen we allemaal leven in het besef dat we hobbige vleeszakken gevuld met stront en pis en gal en bloed zijn.

“Aanhangers van body negativity wijzen er graag op dat veel mensen zowel tenen als endeldarmen hebben”, legt professor Bert Bokhoven uit, die de stroming onderzocht. “En mocht je om een of andere reden geen tenen hebben – die goor zijn: gore tenen -, en of je nu 60 of 160 kilo weegt: je hebt bijna allemaal een twaalfvingerige darm die slijmvormende gobletcellen bevat. Ik word al onpasselijk als ik eraan denk.”
Aanhangers van body negativity die zich er op social media over uitspreken lijken zich erg bevrijd te voelen. “Gadverdamme”, schrijft Linkelore19, “Iedereen is net zo lelijk als ik.”

Als je je vingers snel en creepy heen en weer beweegt lijkt het soms een beetje op het krioelen van maden. Erg ranzig. Tip: plaats daarom liever helemaal geen foto’s van jezelf online.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *