AL Robinson / Shutterstock

Politie kraakt geheimtaal drugscriminelen: ‘Sos betekent cocaïne’

Opnieuw een grote doorbraak in de strijd tegen drugscriminaliteit. De politie heeft een deel van de geheimtaal van drugscriminelen ontcijferd. “We zijn er eindelijk achter: sos betekent cocaïne.”

De afgelopen 15 jaar deed een gespecialiseerd team van de politie intensief onderzoek naar de manier waarop criminelen met elkaar communiceren. “We dachten: waar hebben ze het toch de hele tijd over? Zijn ze in nood en moeten we helpen? We wisten dat er iets niet klopte, maar konden er de vinger niet op leggen. Nu blijkt sos al die tijd een codewoord te zijn geweest voor de drug cocaïne. Bingo.”

De politie is van plan om nu door te pakken. Het komende jaar wordt onderzoek gedaan naar andere termen uit de codetaal, zoals ‘M’, ‘pep’ ‘popo’ en ‘jonko’.

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Non de.,. Komen ze daar pas ano 2020 achter man man man het is toch om je kapot voor te schamen. En dat dan ook nog in een artikel te vermelden. Ik weet niet wat voor mensen ze toelaten op de politieacademie maar dit moet anders. De politie verliest de kennis en echte mensen die dingen weten en zo lijnen oppakken ja er staat lijnen. Maar goed . ..oppakken om resultaten te boeken. Dit is bespottelijk en daar gaat dan belasting geld heen. Nou dan is Nederland GEEN Nederland meer. Echte mensen zijn de mensen met een leven waar men dit weet. Niet met een snelle weg naar een baan als agent maar een tussen reis WAAR MEN LEERT!!!

ABSURD HET ZOU GEHEEL NEDERLAND MOETEN SCHAMEN DAT DIT DE STATUS IS VAN ONZE MAATSCHAPPIJ. wat is het volgende een persoonlijk begeleider die zich niet eens zelf kan aankleden Hahah Verhoef met zijn shit binnenstebuiten en achterstevoren geen woord van gelogen het is een schade de mensen die worden aangesteld om dit systeem te runnen. BlagenParadijs

Reageer
gravatar

Sosa/wittie/peruaanse/ 9 strepen=coke

Broccoli/green/groente/wierie/loud/ammie = wiet

Wroko/ganu/pipa/naku/pijp = vuurwapen

Iemand eraf halen = Liquideren

Gecheesed worden = opgepakt of vermoord worden gewoon als t fout gaat

Reageer
gravatar

Politie kraakt geheimtaal drugscriminelen: ‘sos betekent cocaïne’ hahaa wanneer ken ik beginnen daar !!!! oh oh oh ik ga daar solliciteren daar bij die eenheid ik hoed alleen maar het minimum jeugdloon daarvoor

Reageer
gravatar

Leuk weetje:
In het begin gebruiken de booswichten voor cocaïne de afkorting coc.
Dat bleek niet lekker te vallen bij een groot deel van de distributeurs, dus toen hebben ze er maar sos van gemaakt.

Reageer