Shutterstock / aleg baranau

Opgegraven Middeleeuws harnas blijkt sport-bh

In het Friese dorp Midlum is een belangrijke archeologische vondst gedaan. Archeologen dachten gestuit te zijn op een uniek Laat-Middeleeuws harnas. Niets bleek minder waar. Het was de uitgeslingerde, verwaarloosde sport-bh van Nina.

“Zo’n desillusie,” aldus archeoloog Koolstra. “De hevig ingesnoerde ribbenkast, de dikke banden over de schouders, de stevige naden over de borstpartij: alles leek te wijzen op een Middeleeuws harnas. We hingen direct met het museum aan de lijn. Maar nee hoor, loos alarm. Het was toch echt een sport-bh.”

Na enig zoeken meldde de eigenaar van de bh meldde zich. Nina: “Ja, ik ben er een keer mid-run mee gestopt. Ik werd helemaal benauwd van dat ding. Hoe moet je sporten als je geen lucht krijgt? Toen heb ik ‘m de bosjes in geslingerd en ben ik wijn gaan drinken. Nee, sindsdien heb ik dus ook niet meer gesport.” Totdat er een echte archeologische vondst gedaan wordt in Midlum is de sport-bh geschonken aan het plaatselijke museum.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *