Eugen Haag / Shutterstock

Kameleon met rode ogen is bang dat anderen kunnen zien dat hij wiet gerookt heeft

Karel de kameleon maakt zich zorgen. Zijn ogen zijn rood gekleurd. Nu is hij bang dat alle andere kameleons kunnen zien dat hij wiet gerookt heeft.

Karel was van plan om een jointje weg te paffen en dan heerlijk op een tak van het tropenzonnetje te genieten. Maar de wiet is hem slecht gevallen en nu zit hij peentjes te zweten. Zou hij in de problemen komen als de junglepolitie zijn rode ogen ziet? Onzin, besluit hij. Hij is een kameleon. Kameleons kunnen de gekste kleuren ogen hebben. Geen reden om paranoïde te worden.

“Hallo mevrouw, wat ziet u er mooi blauw uit vandaag!”, zegt Karel tegen een passerend kameleonvrouwtje. Shit, denkt hij meteen, had ik wel over haar blauwheid moeten beginnen? Nu vraagt ze zich natuurlijk af waarom ik over kleuren praat over haar en dan valt haar natuurlijk meteen op dat ik rode ogen heb.

Het kameleonvrouwtje groet beleefd terug en loopt door. Een meevaller. Zou je eigenlijk kunnen ruiken dat ik stoned ben, vraagt Karel zich af. Zou de junglepolitie honden hebben om wiet op te sporen? Tapirs hebben grote neuzen, dus die hebben vast ook een goed reukvermogen. Dus waarschijnlijk heeft de junglepolitie drugstapirs, stelt Karel vast.

Langzaam komen Karels gedachten weer een beetje tot rust. Tapirs zijn lieve dieren, dus hij heeft vast niets te vrezen. Hij begint trouwens honger te krijgen. Hij strekt zich eens goed uit en haast zich dan naar beneden, naar het gras. Tijd om een krekeltje te verhapstukken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Redactie toch. U gaat voorbij aan het feit dat de Chinees-Italiaanse Chamaeleo ruberoculis (kameleon met rode ogen) begin dit jaar voor het eerst gesignaleerd is in ons Land.
Veel deskundigen menen dat dit kleurige beest de Covid-19 hier heeft overgebracht.

Reageer
gravatar

Het is een schande dat de redactie het verspreiden van corona-virussen door Chamaeleo Ruberoculisde verzwijgt. Sterker nog, de redactie maakt er een braaf en onschuldig beestje van door het een naam te geven en de lezers een raar fabeltje te vertellen. Nogmaals schande!