OTTO Work Force / Shutterstock

‘Slachthuizen mogen weer open zodra ze scharrel-Polen hebben’

Veel slachthuizen in Nederland moeten dicht omdat de werknemers (veelal arbeidsmigranten) veel te dicht op elkaar werken. Minister Schouten van Landbouw heeft bekendgemaakt dat ze pas weer open mogen als het volledige personeelsbestand bestaat uit scharrel-Polen.

“Werknemers moeten voldoen aan nieuw opgesteld keurmerk”, vertelt Schouten. “Dit keurmerk krijgen zij wanneer de werknemers op 1,5 meter van elkaar kunnen leven én werken en nooit met meer dan drie mensen in een busje zitten.” 

Een uitzendbureau in Hoenderloo claimt de eerste te zijn die alleen maar scharrel-Polen in het bestand heeft. “Onze Polen wonen met max. 8 in een rijtjeshuis en ze hebben een tuin waar ze vrij mogen uitlopen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, zo wordt het wel erg duur om 500 arbeissmigranten in een vervallen kantoor op een industrie terrein te stoppen. Moet er dadelijk nog een luchtplaats bij??

Reageer