Zelfstandige heeft niemand nodig en verbreekt relatie voor behoud corona-uitkering

'Ik wil niet afhankelijk zijn'

Vanaf 1 juni wordt bij zzp’ers die een beroep doen op de Tozo-regeling het inkomen van de partner meegerekend. Slecht nieuws voor de zelfstandige Alex. Hij woont samen met zijn vriendin, dus er zat maar een ding op: hij heeft het uitgemaakt.

“Ik wil niet afhankelijk zijn, dat vind ik geen fijn gevoel. Als ik had geweten dat ik geen financiële steun meer zou krijgen omdat ik geregistreerd partner ben, had ik natuurlijk nooit ‘ja’ gezegd”, vertelt Alex. “De partnertoets is voor ons blijkbaar al eerder gekomen. Helaas hebben we die niet doorstaan. In voor en tegenspoed prima, maar bij afhankelijkheid trek ik de grens.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oh, maar dat heb ik al 20 jaar geleden een jaartje gehad: Wippen zonder verplichting. Dat beviel goed, maar toen ging ze weer terug naar d’r ex.