shutterstock.com/fizkes

Travelvlogger Sarah ging noodgedwongen op reis in zichzelf

Je kent Sarah als dat rennende meisje dat van gate naar gate stuift, terwijl ze onderweg haar vliegtuigkussentje opblaast en haar queensize zak travelsnacks meezeult. Maar helaas heb je Sarah al een tijdje moeten missen. Want ook voor travelvloggers is het nu een moeilijke tijd. Waar moeten ze nu heen met hun wanderlust nu andere reizigers het coronavirus hebben verspreid? Om haar volgers toch hun vertrouwde portie reisinspiratie te geven, gaat ze op reis naar binnen. Lees hier haar verslag.

Verplaatsbaarheid *
‘Ik begon mijn innerlijke reis in het noorden, genaamd mijn hoofd. Maar het bleek nogal lastig te zijn om echt verder af te reizen naar andere delen van mijn lichaam. Zoals mijn linkerwijsvinger, of mijn stuitje. Maar toen ik eenmaal doorhad dat het een kwestie was van mezelf overgeven kwam ik op plekken terecht die ik nooit voor mogelijk had gehouden. (Zie: ‘bezienswaardigheden.’)

Overnachting *
‘Mijn eigen lichaam vond ik vrij zacht en de vering was duidelijk uit het jaar 2002. Het leek eigenlijk totaal niet op het plaatje dat ik vaak van mezelf zie. Een ster dus, duidelijk nog een werkpuntje.’

Comfort **
‘Vantevoren was mij verteld dat mijn oorsuizen op het ruisen van de Caspische zee zou lijken. Dat het kalmerend zou werken om mezelf daar helemaal in onder te dompelen. Niets bleek minder waar. Het deed me meer denken aan een goederentrein op weg naar Oost-Bulgarije. Maar het was nog altijd beter dan het luisteren naar mijn eigen borrelende darmkanaal, vandaar **.

Bezienswaardigheden ****
‘Dat viel mooi niet tegen! Er was veel te zien. Niet alleen ontdekte ik dat mijn eigen darmkanaal veel mooier is dan het Suezkanaal, maar ik was ook aangenaam verrast door de hoeveelheid uitjes. Ik kan nu met recht zeggen dat ik mijn lichaam een mooiere tempel vindt dan alle tempels die ik in Thailand en op Bali bij elkaar heb gezien.

Communicatie ***
Mijn lichaam bleek goed aan te geven wat het wilde en verwachtte. Als ik honger had, gaf ik dat goed aan. En ik had blijkbaar ook super veel dorst in wijn en daar werden ook regelmatig signaaltjes van naar mijn hoofd gestuurd. Helaas gaf mijn lichaam wat slechter aan dat ik al vol zat. En dronken was. En werd ik dus misselijk na de M&M’s. En twee flessen Merlot. Een minpunt.

Hygiene *
‘Op reis trof ik weleens een slonzige badkamer aan als ik in een dorm sliep, maar ik had nog nooit eerder op zoveel plekken haren aangetroffen waar ik ze niet had verwacht. Mijn onderoksel, mijn kin, soms in mijn mond of verdwaald in m’n bilnaad na het douchen. Kortom: mijn eigen hygiëne had beter gekund.’

Wil je ook op reis in jezelf? Vast niet. Maar je hebt geen keus. Houd ons op de hoogte via #ikreisnaarbinnen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *