NPO Politiek

Femke van Kooten-Arissen wil voor haar 50e in elke partij hebben gezeten

Femke Merel van Kooten-Arissen maakte gisteren bekend over te stappen naar de Partij voor de Toekomst. Na de Partij voor de Dieren, Lid Van Kooten-Arissen en 50Plus, is dit al de vierde partij waar de 36-jarige politica in zit. Geheel volgens bedoeling, zegt ze zelf. “Ik wil voor m’n vijftigste in elke partij hebben gezeten.”

“Sommige mensen willen alle landen van de wereld bezoeken, ik wil in elke partij hebben gezeten”, legt Van Kooten-Arissen uit. “Zonde om je hele leven dezelfde standpunten uit te dragen. Bovendien wil je toch wat zien van zo’n Kamer.”

Van Kooten-Arissen heeft haar toekomst dan ook al helemaal uitgestippeld. “Ik doe aankomende verkiezingen nog mee met de Partij voor de Toekomst, vervolgens stap ik over naar de VVD, dan naar D66, en dan via de Partij van de Arbeid naar DENK. Vanaf daar moet ik dan weer even kijken hoe ik me daar weer uitlul. Maar goed: waar een wil is, is een weg.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Omdat ik al had voorzien dat er geen toekomst zit in een Partij voor de Toekomst, heb ik met enkele trouwe volgelingen alvast een volgende partij opgericht: 70PLUS. Ons program: we hebben berekend dat zeventigjarigen tijdens deze pandemie nog maar heel even van hun pensioen zullen kunnen genieten, daarom moet het pensioen van 70-jarigen vertienvoudigd worden. En verder het zelfde program als de vorige partij. O en ik heb meteen alvast een optie genomen op de partijnaam PNVD.

Reageer
gravatar

Als ik haar was, zou ik zo snel mogelijk overstappen naar DENK, nu het nog kan.
Ik heb bijvoorbeeld nog steeds spijt dat ik nooit in Joegoslavië, Tsjechoslowakije en de DDR ben geweest.

Reageer
gravatar

Dit verhaal past er wel bij:
https://tpo.nl/2020/05/04/chris-aalberts-over-een-paar-maanden-heeft-men-bij-de-partij-voor-de-toekomst-ook-ruzie/


Krol wordt geassisteerd door Femke Merel van Kooten, het afsplits-Kamerlid van de Partij voor de Dieren (PvdD). Van Kooten illustreert het principe dat een partij-affiliatie niets meer te maken heeft met principes, maar meer lijkt op een jas: je kunt altijd weer een nieuwe aanschaffen. Ze is simpelweg een Kamerlid in doodsnood: om herkozen te worden heb je een partij nodig en dat had ooit natuurlijk de dierenpartij moeten zijn. Toen dat geen optie meer was, werd het 50Plus. En omdat Krol daar nu weg is moet het de PvdT worden. Een normale partij zou zo’n opportunist niet op de kandidatenlijst zetten, maar bij de PvdT scoort Van Kooten torenhoog.

Incestueus gedoe Hoe dat kan? Nou, de structuur van de PvdT staat nog niet op de website, maar het zal geen ingewikkelde organisatie zijn zoals bij 50Plus met allemaal vervelende afdelingsvoorzitters. Gokje: er komt een bestuur en verder niks. Dat is op zichzelf niet eens zo onlogisch, maar als de man van Van Kooten dan in dat bestuur gaat zitten, is incestueus gedoe – en dus ruzie – vanaf de eerste dag ingebouwd. De leden kunnen immers op hun kop gaan staan, maar Van Kooten functioneert sowieso fantastisch en moet op plaats twee van de kandidatenlijst komen. Zo komt de kleffe vriendjespolitiek van de dierenpartij via Van Kooten de toekomstpartij binnen. Op dag één.

Reageer
gravatar

Geachte mevrouw van Kooten-Arissen,

Namens het partijbestuur van Bij1 moet ik u mededelen dat bij gebrek aan mentale of fysieke gebreken dan wel anderszins afwijkende levensovertuigingen en/of seksuele voorkeuren, én uw witte huidskleur een lidmaatschap van onze fractie vooralsnog uitgesloten is.

Reageer