Keuze om vrienden altijd belofte van etentje cadeau te doen pakt goed uit

Veel beloofde cadeaus die al jaren op de plank lagen, sneuvelen in deze periode. De keuze om weekendjes weg, etentjes en dagjes naar de natuur te beloven aan moeders, beste vriendinnen en collega’s, meestal via een haastig gemaakte tegoedbon, pakt nu goed uit.

Lisanne is een van de mensen voor wie dit mooi uitkomt. Omdat haar beste vriendin Anouk (35) nog een ervaring tegoed had van de vriendinnengroep, ontving ze dit weekend een appje: “Nog even over dat weekendje Antwerpen van ons, van toen je 30 werd. Heel erg balen, maar we moeten het helaas afzeggen. We hadden er allemaal echt naar uitgekeken. Maar ja, dit had natuurlijk niemand aan zien komen. Anders gaan we gauw wat eten als het weer kan!”

Deze periode met veel tijd tot nadenken, doet ook de 27-jarige Youri herinneren dat hij nog wat etentjes aan mensen heeft beloofd. “Op verjaardagen geloof ik, waar ik voor was uitgenodigd toen ik wel zin had om te zuipen maar niet om ook echt helemaal fysiek een cadeau te gaan kopen. Ik weet alleen niet meer van wie. Maar goed, ze snappen zonder bericht ook wel dat het nu niet meer doorgaat. Jammer, maar dan kan ik het volgend jaar weer geven.”

Ook ouders die nog weekendjes New York aan hun kinderen beloofd hebben, halen opgelucht adem. “Samen tijd doorbrengen kan ook gewoon gezellig in de tuin.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *