Flamingo Images / Shutterstock.com

Hoe kun je je concentreren tijdens een videovergadering als je er heel goed uitziet op webcams?

Je concentreren tijdens videovergaderingen kan lastig zijn. Vooral als je buren lawaai maken, je kinderen om aandacht vragen of jij er geweldig goed uitziet op een webcam en je niets anders kan dan gefascineerd naar jezelf staren. Welk programma je ook gebruikt – er is altijd wel een instelling om je hele scherm met je eigen gezicht te vullen en als je recht voor een raam gaat zitten heeft jouw huid bijna iets magisch.

1. Focus je op de andere deelnemers
Probeer de neiging te weerstaan om jezelf te maximaliseren en richt je op de andere deelnemers van het gesprek. Met de tegelweergave is er genoeg om naar te kijken, en je bent waarschijnlijk niet de enige persoon waarbij je ogen echt blauwer lijken dan normaal.

2. Investeer in een goede headset
Ze kun je duidelijker horen wat er gezegd wordt en ben je minder geobsedeerd door het visuele spektakel. Neem vooral niet zo’n heel groot ding, dan valt je hele kaaklijn weg. Simpele oortjes, het liefst draadloos. Voor het geluid.

3. Sta regelmatig even op
Een goede manier om het dwangmatige staren naar je eigen gezicht te onderbreken is – heel simpel – even dat gezicht uit beeld. Strek je benen, die er waarschijnlijk ook ineens een stuk dunner uitzien dan in de spiegel. Draai een rondje. Op de een of andere manier lijkt je kont ook strakker.

4. Maak gebruik van een whiteboard
Veel samenwerkingstools hebben een ingebouwd whiteboard waardoor de aandacht even wordt verlegd van je eigen hoofd naar iets inhoudelijks. Jammer, maar effectief.

5. Download géén Snap Camera. Doe het niet.
Wat je ook doet: download in godsnaam geen Snap Camera. Met deze app kun je jezelf niet alleen veranderen in een aardappel of Tiger King, maar er zijn ook filters om je ogen groter te maken, je tanden te bleken, jezelf gouden sterrensproetjes te geven of een kleur alsof je drie weken in Miami aan het strand hebt gelegen. Na Snap Camera is elke blik in de spiegel een teleurstelling. Dus doe jezelf een plezier en hou het gewoon bij je oude vertrouwde laptopcamera. Je hebt trouwens ook een filter waarbij je het Gucci-logo op je wang kunt projecteren. Of jezelf een ander kapsel kunt geven. Of je nek langer laat lijken. Of jukbeenderen of alles tegelijk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *