titov dmitriy / Shutterstock.com

Kabinet duidelijk gezwicht voor machtige kinderlobby

Heropening van de basisscholen en ruimere mogelijkheden voor kinderen om te sporten, dat zijn de belangrijkste versoepelingen van de coronamaatregelen die premier Mark Rutte dinsdagavond in de langverwachte persconferentie heeft aangekondigd. Voor Haagse insiders is het duidelijk: het kabinet is weer eens gezwicht voor de machtige kinderlobby.

“Het ligt er dit keer wel erg dik bovenop”, zegt Tom-Jan Meeus (NRC). “De horeca, de eenzame ouderen, de kappers, ze hebben allemaal het nakijken. Maar voor kinderen is er van alles mogelijk. Dat kun je niet los zien van de invloed die Big Kid sinds jaar en dag heeft op het Binnenhof.”

“Rutte verschuilt zich achter experts als Jaap van Dissel”, constateert Wouter de Winther van de Telegraaf. “Die zegt dat de risico’s beperkt zijn. Maar iedereen weet dat de kinderlobby ook het RIVM in de achterzak heeft. Kijk maar naar de stikstofberekeningen waar boeren de dupe van zijn. Kinderen willen niet dat dieren geslacht worden. Eén en één is twee. Dacht ik.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *