shutterstock.com/Jacob Lund

Sonja’s vriend kan niet normaal ademhalen, alleen tyfushard

Sonja’s vriend heeft ernstige problemen met zijn ademhaling, volgens haar.

Sonja: “Gek genoeg begon het allemaal toen Rutte aankondigde dat iedereen thuis moest gaan werken. Daarvoor had ik er geen benul van dat mijn vriend zo’n oorverdovende manier had van zuurstof inhaleren. Maar sinds ik hem de hele tijd zie, besef ik dat het echt niet normaal is. Elke hap lucht klinkt als een tiener die aan z’n laatste ballonnetje zit.” 

Sonja’s vriend zelf begrijpt niet waar ze het over heeft. “Ja, ik haal misschien adem, maar naar mijn idee deed ik dat vroeger ook al. En daarbij lijkt het me ook een vrij cruciale bezigheid. Sonja daarentegen doet dingen met haar mond die totaal niet cruciaal zijn. Zoals heel veel geluid produceren. De ene keer zingt ze mee met de radio, de andere keer vindt ze het nodig om iemand op te bellen of spreekt ze weer een bijzonder overbodige voice-message in. Je kan veel zeggen, maar bij mij is het tenminste alleen adem.”

Sonja: “Ik begreep vroeger nooit wat het woord ‘gnuiven’ betekende, maar sinds de persconferentie van Rutte besef ik dat dat precíes mijn vriend en zijn relatie tot zijn longen typeert. En naast al dat immense GEGNUIF krijgt hij het ook nog voor elkaar om om de haverklap speeksel door te slikken, aan zijn wang te krabben of  z’n lippen nat te maken met z’n tong. Ik kan niet anders zeggen: wat een oorverdovend figuur.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Trap die ander het huis uit!
Misschien heeft hij/zij nog corona ook!
En mam/pap vond haar/hem toch al niks.

(Geldt voor jullie alletwee, kijken wie het hardst kan trappen.)

Reageer