Joost (44) heeft na 26 jaar hospiteren nog steeds geen kamer

'Het is een vleeskeuring’

Joost Koetsier zoekt al 26 jaar lang een kamer. Inmiddels heeft de 44-jarige dierenarts 1320 hospiteeravonden achter de rug, waarbij hij zich zo leuk mogelijk voordeed om kans te maken op de kamer. Helaas zonder enig succes. Hij woont met zijn gezin nog steeds bij zijn ouders in Harlingen.

Keer op keer wordt Joost teleurgesteld, ook in coronatijd: “Vorige dinsdag had ik voor het eerst een hospiteeravond over de Zoom. In het echt ben ik niet zo’n indrukwekkende verschijning, dus dit leek me een uitgelezen kans om eens gekozen te worden. En het was ook echt hartstikke gezellig. Ik heb achter m’n pc een biertje leeg gezopen, had een achtergrond alsof ik in de ruimte zat en ging als laatste van iedereen uit de meeting. Toch belden ze de volgende dag om te zeggen dat ze iemand anders gekozen hadden. Zo gaat het altijd.”

Volgens Joost is er iets grondig mis met de hospiteercultuur: “Het is een vleeskeuring. Je moet in een korte tijd een leuke indruk maken, maar als je daar niet zo goed in bent dan ben je zo 26 jaar aan het hospiteren. Ze kiezen altijd het knapste meisje met de leukste hobby’s, maar nooit eens een man van 44 met een vrouw en twee kinderen.”

Je eerste huis kopen? Maak het jezelf makkelijk en ga naar de Consumentenbond voor eerlijk en deskundige hypotheekadvies. Zo maak je de juiste keuze over jouw hypotheek. Bereken hier hoeveel je kunt lenen.


Reageren is niet mogelijk