fizkes / Shutterstock.com

Mensen van andere generatie houden zich niet aan coronamaatregelen

We houden afstand, gaan niet met een hele groep naar het bos en blijven vooral zoveel mogelijk thuis. Iedereen lijkt zich bewust van het gevaar dat corona heet. Nou ja, iedereen?

Er is één groep die het maar niet lijkt te begrijpen en dat zijn de mensen van een andere generatie. Zo moest Lars in de supermarkt nog wegduiken voor een man uit een andere generatie: “Al hoestend kwam hij op me afgestormd, erg asociaal.”

Dat soort gedrag is kenmerkend voor de andere generatie. “Zo zijn ze nu eenmaal. Ze zijn verwend geraakt door de periode waarin ze opgroeiden en dat zie je nu terug”, zegt Jason. Volgens hem zou zijn generatie tot zoiets niet in staat zijn. “Nee, dat is echt iets voor die andere generatie, die zijn het gewend zichzelf als middelpunt van de wereld te zien. Kunnen ook totaal niet tegen kritiek, trouwens.”

Ook Gerda valt het op: mensen die in andere tijden zijn geboren gedragen zich onverantwoord. “Dan zie je van die groepjes samenscholen, elkaar zowat aflikkend en dan denk ik: jeetje wat een generatie is dat zeg. Zo egocentrisch en totaal niet bezig met anderen. Alsof zij het allemaal beter weten. Nee zo zouden wij nooit hebben gedaan, dat is echt typisch iets wat je ziet bij die generatie. Verschrikkelijk, vooral in tijden van corona.”

Iedereen is het ermee eens dat bij de komende wederopbouw de eigen generatie ontzien moet worden. “Want toen het wel goed ging, hebben die van de andere generaties ook het meest geprofiteerd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja hoor, door Thomas geschreven, niet door Thea. Dus klopt er weer weinig van. Het gaat niet om de andere generatie, het gaat om de andere sexe. Die doen dom. Daarom zijn ze ook vaker slachtoffer dan vrouwen, die nu eenmaal verstandiger zijn en dus meer weerstand hebben.

Reageer