Alle vrouwen met een huurhuis kijken weleens op Funda

‘Gewoon lekker om over te fantaseren’

Bijna alle vrouwen die een huurhuis hebben kijken weleens op Funda. Eén op de drie vrouwen met een huurwoning geeft zelfs aan regelmatig de makelaarssite te bezoeken om hun woonfantasieën te bevredigen.

Eva (31) en haar vriend Rick (34) hebben samen een woning met een lage huur. Juist nu ze samen hele dagen thuis doorbrengen, merken ze hoe fijn hun huis eigenlijk is. Toch kijkt Eva dagelijks op Funda. “Ik ben heel gelukkig met mijn huis, maar soms voelt het wel beklemmend om aan één woning gebonden te zijn,” vertelt ze. “Als ik me niet kan concentreren tijdens het thuiswerken, vind ik het fijn om even een halfuurtje naar grote koopwoningen te kijken en te fantaseren over wat ik met die enorme dakkapellen zou doen. Stiekem wil ik soms ook wel eens wat bezitten.”

Volgens vastgoeddeskundige Emma Voorhoeve geeft Funda een onrealistisch beeld van de huizenmarkt. “Vrouwen kijken bijna altijd buiten hun budget naar grote penthouses en paleizen. Ze geloven niet dat ze daadwerkelijk zo’n huis kunnen kopen, maar het is wel lekker om over te fantaseren. Op Funda zijn vrouwen altijd één muisklik verwijderd van een mooier huis en het aanbod is eindeloos: twee-onder-één-kap, opknappers, herenhuizen en natuurlijk seniorenflats.”

Veel mannen worden onzeker van vrouwen die zoveel naar andere huizen kijken. Ze denken dat hun huurhuis niet groot of goed genoeg is. Rick vindt dat zijn vriendin vlucht voor intiem woonplezier: “We kunnen toch ook een ander huis huren? Of misschien kunnen we samen een keer op Funda kijken.”

Uit onderzoek is gebleken dat mannen soms ook op Funda kijken, maar daar minder openhartig over zijn.

Je eerste huis kopen? Maak het jezelf makkelijk en ga naar de Consumentenbond voor eerlijk en deskundige hypotheekadvies. Zo maak je de juiste keuze over jouw hypotheek. Bereken hier hoeveel je kunt lenen.


gravatar

En vrouwen die met hun vriend in een naturel geschilderd rijtjeshuis wonen, maar op funda naar enorme donkere penthouses kijken. Vaak zelfs naar meerdere tegelijk.

Reageren is niet mogelijk