Studio Speld / Shutterstock.com

Aanstaande vrijdag om 16.00 uur maken we met alle Nederlanders een groepsfoto

Nu vrijwel alle Nederlanders in Nederland zijn, leek het ons leuk om met iedereen een groepsfoto te maken. We gaan dit doen aanstaande vrijdag om 16.00 uur.

Laten we met z’n allen afspreken op het Malieveld. Wees een kwartier van tevoren aanwezig, want het is altijd een beetje chaos als je een foto wilt maken met 17 miljoen mensen. Zeker als iedereen ook nog anderhalve meter afstand moet houden. En oja: zorg ervoor dat je haar goed zit, ga even naar de kapper van tevoren ofzo.

Ps. Het lijkt ons het handigst als Tanja Verlaan uit Soest de foto maakt, want zij heeft een goede camera. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als mijn berekeningen kloppen, betekent dit dat u een gebied van 160 bij 160 vierkante kilometer nodig hebt, om alle 17 miljoen Nederlanders in een keurige matrix met 1.5 meter afstand van elkaar te plaatsen.

Reageer
gravatar

Hmm, volgens mij 38 km2.

Kan iemand dat even platstampen rond het Malieveld?
Voor dit grootse gebaar van eenheid mag best een stad wijken!
#trotsOp

De infectiecoefficient voor deze menigte moet ik nog schatten.
Hoeveel IC-bedden hadden we ook alweer?

gravatar

De benodigde afstand is niet makkelijk te berekenen. Iedere inwoner heeft een vrije cirkel met een radius van 1,5 m nodig. Op de rand van de eerste cirkel (A) mogen inwoners staan die voor zich ook weer een radius van 1,5 m aanhouden. Drie cirkels is optimaal. Ze kunnen cirkel A gedeeltelijk overlappen. Elk van drie cirkels kan op haar beurt worden overlapt door drie cirkels en ga zo maar door. Dus het gebruikte oppervlakte van een cirkel dient te worden vermindert met de gedeelde oppervlak van drie cirkels. Met hogere wiskunde, die de lezer zal besparen kom ik op een benodigd oppervlak per inwoner van ca. 0,707 m². In feite vormt het resultaat een cirkel, maar voor het gemak vermenigvuldig ik 0,707 met 17,3 miljoen inwoners. Het resultaat is ruwweg 12,24 miljoen m² = 12,24 km² (ongeveer 3,5 bij 3, 5 km).

gravatar

Ik denk dat “Rekenkundige” een afstand van drie meter in het vierkant (2 maal 1,5 meter) heeft aangehouden. In zijn berekening beslaat de benodigde oppervlakte (160 maal 160 km is 25.600 km²) maar liefst de helft van ons land (41.543 km²)!

gravatar

IK zal niet meedoen, want IK mag van MIJN hofarts MIJN Paleis niet uit, door een virus van het gemene volk, dat door alle steden, dorpen, pleinen en straten waart. Een virus dat zelfs MENSEN met BLAUW bloed treft en dat wil wel wat zeggen.

Voorlopig worden MIJN publieke taken en die van MIJN EEGA waargenomen door een wisselend paar onderdanen dat op ONS lijkt. Daarvan zijn er helaas inmiddels zestien in een ziekenhuis opgenomen en vijf van hen zijn helaas overleden.

Helaas is er inmiddels in MIJN land een tekort aan deze lieden. Maar weest gerust, hoofdonderdaan Rutte heeft inmiddels in China een voorraad nieuwe koninklijke imitators besteld.

Reageer
gravatar

Volbouwen met huizen dat Malieveld en alle manifestaties verplaatsen naar de polder, b.v. bij Lelystad.