Anton Havelaar / Shutterstock.com

NEC pleit voor scenario waarin Vitesse degradeert

'Eigen belangen tellen nu niet, gezondheid staat voorop'

Net als veel andere clubs heeft nu ook NEC een standpunt ingenomen over het al dan niet voortzetten van de competitie. De Nijmeegse club pleit voor een scenario waarin Vitesse degradeert.

“We hebben allemaal onze eigen belangen, maar die tellen op dit moment niet. De gezondheid van ons allemaal en de afdaling van Vitesse naar de Keuken Kampioen Divisie staan op dit moment voorop”, aldus NEC-directeur Wilco van Schaik.

Eerder lieten Ajax, PEC Zwolle en Fortuna Sittard, geheel los van hun eigen belangen, al weten de competitie te willen beëindigen. FC Utrecht, dat in dat geval overal naast grijpt, liet vanuit een objectief perspectief juist doorschemeren bij voorkeur verder te spelen.

RKC Waalwijk laat in een reactie weten ‘alle scenario’s nog te bestuderen’. “We zijn er nog niet helemaal uit”, aldus directeur Frank van Mosselveld.

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Speel gewoon in oktober/november de lopende competitie uit en start begin 2021 met de nieuwe competitie, onderbroken met een zomerstop voor het EK en daarna weer doorgaan tot december. Valt een competitie voortaan in 1 jaar. Simpel toch ?

Reageer
gravatar

Mooie tijden voor ons NEC supporters! Ons cluppie is nu al weken ongeslagen terwijl Vitesse al die tijd geen wedstrijd meer gewonnen heeft 🏐

Reageer
gravatar

Grappig, maar in werkelijkheid zou het terecht zijn. Vitesse verdient het niet om nog te bestaan. Neem aan dat ik de feiten daarover niet hief te herhalen. Daarbij heeft de club 130 miljoen euro negatief vermogen en is technisch al failliet.

Reageer
gravatar

Ajax staat op doelsaldo ruim voor op AZ en wij stonden net op het punt om onze vorm weer te herpakken. Ik stel voor dat Ajax formeel kampioen wordt, Champions League gaat spelen en dat wij 10 nee sorry 5% van de opbrengst zullen afstaan aan onze zeer gewaardeerde collega’s uit Alkmaar.

Reageer