Tweedekamer video's/YT.com

Rutte kritisch over Zuid-Europa: ‘je kunt niet al je geld uitgeven aan drank, vrouwen en medicijnen’

Nederland is niet bereid om in te stemmen met een Europees steunpakket dat de zwaar door het coronavirus getroffen landen in Zuid-Europa financieel moet helpen. “Je kunt niet al je geld uitgeven aan drank, vrouwen en medicijnen om daarna om hulp te vragen”, illustreert Rutte.

Volgens het kabinet is het niet solidair dat landen als Italië en Spanje veel geld hebben uitgegeven aan dure beademingsapparaten en nu ze ineens geld nodig hebben bij Nederland aankloppen. “Wij hebben de afgelopen jaren juist hard bezuinigd op testcapaciteit en IC-bedden. Daarom hebben we nu genoeg geld over, en daarmee kunnen we bijvoorbeeld vervoer betalen om Nederlandse coronapatiënten in Duitsland te laten opvangen.”

In het zuiden van Europa kan de Nederlandse houding op weinig begrip rekenen. In Italië en Spanje ligt nog vers in het geheugen hoe Nederland Zuid-Europa er tijdens de eurocrisis van beschuldigde hun geld te verspillen aan het afbetalen van leningen aan Noord-Europa.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geachte meneer Rutte.
De Europese unie was toch uw paradepaardje? Sta er ook voor dan of gaat het alleen maar om de economie….te gek voor woorden die mensen hebben hulp nodig ook daar is de Europese unie voor…. Mvg zuinigerd

Reageer
gravatar

Dat wordt lekker op vakantie gaan in Zuid Europa, na de coronacrisis. Hoeveel italiaanse en spaanse koks zullen, denk je, in je eten spugen ?

Reageer