9 berichten die inhoudelijk kloppen om door te sturen via Whatsapp 

'Stuur door naar al je contacten!!!' 

De laatste tijd krijgen veel mensen Whatsapp-berichten doorgestuurd met oncontroleerbare informatie over het coronavirus. Lang niet alles wat in die berichten staat klopt, en omdat bakerpraatjes zich over Whatsapp razendsnel verspreiden zijn ze extra gevaarlijk. Wil jij graag informatie doorsturen die wel klopt? Probeer een van deze berichten.

1. Vergeleken met de andere planeten draaien Venus en Uranus in tegengestelde richting om hun as. De zon komt er dus op in het westen en gaat onder in het oosten.

2. Volgens de legende werd pasta door Marco Polo vanuit China naar Italië gebracht. In werkelijkheid is pasta al veel ouder en op veel plekken onafhankelijk van elkaar uitgevonden. De oude Romeinen aten al graag lasagna. Zonder tomatensaus natuurlijk, want tomaten komen uit Amerika.

3. E=mc^2, waarbij E energie is, m massa en c een constante, in dit geval de lichtsnelheid. Albert Einstein formuleerde deze beroemde relativiteitstheorie op 21 november 1905.

4. Vleermuizen zijn niet de enige dieren die hun omgeving kunnen waarnemen door geluidsgolven uit te zenden. Ook de tandwalvis en de tenrek, een zoogdiertje dat alleen op Madagaskar voorkomt, zijn in staat tot echolocatie.

5. Donald Duck heet volledig Donald Fauntleroy Duck.

6. Het is in Zweden in principe niet verboden om in het openbaar te masturberen.

7. Het przewalskipaard is genoemd naar zijn ontdekker, de Pools-Russische ontdekkingsreiziger Nikolaj Przewalski. Vanwege de grote fysieke gelijkenis tussen de twee mannen bestaat in Rusland het broodje-aapverhaal dat Jozef Stalin een buitenechtelijk kind van Przewalski was. Er bestaat ook een przewalskigazelle.

8. Flamingo’s zijn van nature grijs. Ze danken hun roze kleur aan de algen en kreeftachtigen die ze eten. Veel dierentuinen voeren flamingo’s roze kleurstof om zeker te zijn dat de vogels hun karakteristieke kleur houden.

9. Er is geen normaal Nederlands woord dat rijmt op andijvie.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Twaalf is ook lastig te verwerken in sinterklaas gedichten. (Ben alvast aan het voren aan het werken. Tis december voordat je er erg in hebt)