Plastic reiger naast vijver moet vissen afschrikken

Naast de vijver van Jonathan pronkt een reiger van plastic. De nepvogel moet ervoor zorgen dat er geen vissen in zijn waterpartij gaan wonen. Want Jonathan heeft een mooie vijver in zijn tuin en dat wil hij graag zo houden.

“Vijvers zijn er voor grote hoeveelheden water, niet voor gladde beesten met schubben”, stelt Jonathan. “Mijn plastic reiger moet ervoor zorgen dat de vijver voor water blijft.”

Jonathan kan er met zijn hoofd niet bij dat sommige van zijn buren ervoor hebben gekozen een roze flamingo of een kabouter in hun tuin te zetten. “Die houden toch niemand voor de gek? Volgens mij lusten kabouters helemaal geen vis.”

Samen met Jonathan kijken we eerbiedig naar de plastic visverschrikker. “Als die koikarpers en guppies m’n reiger zien staan denken ze wel twee keer na voordat ze in mijn vijver neerstrijken”, zegt Jonathan trots. “Of hoe noem je dat bij vissen?”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien is het wel een goed idee om ook in huis een nepvogel te nemen.

Op Facebook heb ik gelezen dat het covid-19-virus oorspronkelijk afkomt van gevleugelde beesten. Uit voorzorg heb ik mijn kanariepiet drie minuten op 700 Watt gemagnetroniseerd.

Pietje is 3 jaar geworden en ik mis hem. 😪😪

Corrie.

Reageer