Studio Speld / Shutterstock

Reisblog van het coronavirus

Hoi! De komende maanden ga ik de wereld rondreizen. Ik begin in China en zie daarna wel waar de wind me brengt. In dit reisblog hou ik jullie van al mijn avonturen op de hoogte.

Dag 1
Vandaag op de grootste vismarkt geweest van Wuhan, een miljoenenstad in het oosten van China. Het is een ongelooflijke plek, waar ze behalve vis nog veel meer verkopen. Ik zie bevers uitgestald liggen, maar ook stekelvarkens, dassen, ratten, civetkatten, vleermuizen, zelfs een of ander schubdier waar ik nog nooit van heb gehoord. Wordt allemaal in de haast geslacht. Hygiëne staat hier niet op plek één, en ook niet op plek twee. Het is er goed toeven.

Dag 3
Ik ben nog steeds in Wuhan, nu op een huisfeest. Of is het meer een receptie? Kan er de celmembraan nog niet helemaal op leggen. Het is in ieder geval erg gezellig en iedereen schuurt lekker dicht tegen elkaar aan. Ik leer opnieuw veel locals kennen vanavond.

Dag 15
Andere reizigers zeiden al tegen me: China is zoveel meer dan Wuhan. En je kunt overal zo heen. Niks geen barrières of restricties. Gewoon heerlijk vrij rondreizen. Zal ik naar Shanghai gaan of Peking? Of allebei. Geef hieronder je mening! Meeste stemmen gelden.

Dag 30
Een paar locals in het hostel hebben mij gisteravond een nieuwe bijnaam gegeven: COVID-19. Snap niet precies hoe ze daar ineens mee kwamen, het zal wel iets zijn van daar uit de buurt zijn. Het was wel een gezellige avond dus ik denk dat ik vanaf nu deze bijnaam gewoon mijn hele reis meeneem!

Dag 34
Je kunt natuurlijk niet door Azië reizen zonder ook even een bezoek aan Japan te brengen. Ze hebben daar toiletten met pleeverwarming.

Dag 40
Toegegeven, het is wat decadent. Maar ik moest zo’n cruise gewoon een keer geprobeerd hebben. Je kunt er wel een grote bek over hebben, maar als jij ergens Diamond Princess ziet staan, dan ga jij toch ook meteen overstag? Haha, overstag, snap je hem? Nee gekkigheid, het was daadwerkelijk erg leuk. Er zitten hier echt niet alleen maar bejaarden, ook gewoon gezinnetjes. En de bejaarden die er zijn, zijn heel open en ontvankelijk. Prima sfeertje.

Dag 49
Vandaag komt een droom uit: een bezoek aan het prachtige Italië. Het land van pasta, Michelangelo en Alberto Tomba. Ja, ik ben een groot ski-liefhebber en Zuid-Tirol is het mooiste skigebied op aarde. En je bent zo in wereldsteden als Milaan en Venetië. Hier ga ik denk ik heerlijk een tijdje blijven hangen. Nog een tip voor andere reizigers: geen cappuccino bestellen voor 11 uur!

Dag 73
Ik ben met een Duitser meegelift naar Amsterdam. Althans dat dacht ik. Blijkbaar is Nederland groter dan alleen Amsterdam en ben ik ergens in het zuiden beland. Het is een bizarre plek. Iedereen draagt maffe kleding en de mensen zijn de hele dag overal bier aan het drinken. Het is wel gezellig.

Dag 79
Ik ben nu in Zeeland. Was niet de bedoeling en wil zo gauw mogelijk weer weg. Kan ik van iemand een lift terug krijgen?

Dag 80
Vandaag heb ik Trump in het echt gezien! Helaas heb ik hem nog geen hand kunnen geven of even met hem op de foto kunnen gaan. Maar hij wil me erg graag ontmoeten hoor ik, en hij doet er alles aan om het zover te laten komen. Spannend!

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Veel lang!

Redactie, houdt alstublieft onderhand eens rekening met de tedere, tere oogjes van mijn lieve Corrie van Hiernaast.

Prikogen worden namelijk sinds begin vorig jaar niet meer vergoed door het DGZ (Duindorpse Gezamenlijke Ziekenfonds van 1834).

Reageer