NPO

Belpanel met BN’ers beantwoordt vanavond al uw vragen over het Coronavirus

Nu het Coronavirus Nederland met rasse schreden nadert, zitten veel mensen met vragen. Speciaal voor die mensen is er vanavond op NPO1 een tv-special waarin een belpanel met bekende Nederlanders vragen over het virus zal beantwoorden.

Het panel bestaat ondermeer uit sterren als Dave Roelvink, Edsilia Rombley, Imca Marina, Emma Wortelboer, Kees Tol, Nick, Simon, Martien Meiland en Gaston Starreveld. De deelnemende BN’ers zijn blij dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen het Coronavirus, maar sommige deskundigen twijfelen aan het nut van de actie. Zijn deze mensen wel gekwalificeerd om complexe vragen over de volksgezondheid te beantwoorden?

Dave Roelvink meent van wel: “Mensen vragen mij continu hoe ze kunnen weten dat ze besmettelijk zijn. Mijn antwoord is altijd: controleer jezelf even op rode blaasjes, witte afscheiding, en ga naar de dokter als je pijn voelt bij het plassen. Simpel toch? Dan komt het vanzelf helemaal goed, topper.”

Zijn collega Gaston Starreveld neemt inmiddels al de eerste telefoontjes aan. “Goeeeedemorgen,” schalt het over de redactie. “Dus u bent tachtig jaar oud en heeft al te kampen met een verzwakte gezondheid?” Hij denkt even na. “Het spijt me, maar dan gaat u waarschijnlijk dood. Fijne dag nog!” Glunderend hangt hij op. “Ik vind het enorm verfrissend om mensen ook een keer het slechte nieuws te kunnen brengen.”

Even verderop informeert Nathan Rutjes iemand over de correcte wijze om een mondkapje te dragen. Dit gaat helemaal goedkomen.


Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *