Studio Speld - Dirk M. de Boer / Shutterstock.com

Carnavalssteden delen ‘piesvlieg’-stickers uit aan inwoners tegen ongecontroleerd wildplassen

Het blijft een groot probleem: wildplassers tijdens grote buitenevenementen. Inwoners van carnavalssteden Maastricht, Tilburg en Breda klagen al jarenlang over stinkende voordeuren, steegjes, voortuinen en carports. Om dit jaar overlast te voorkomen delen de gemeenten speciale stickers uit waardoor wildplassers beter kunnen richten op huizen, brievenbussen en auto’s. 

Met de nieuwe plakstickers, bekend van urinoirs in plaatselijke cafés, wordt het voor de inwoners van de binnenstad makkelijker om hun bezit te beschermen tegen wildplassers. “Door de sticker laag op de voordeur te hangen en de brievenbus dicht te kitten klettert vrijwel alle urine gewoon direct op het portiek”, legt burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht uit. “Dat heb je met een paar flessen schoonmaakazijn en een ochtendje schrobben zo opgelost. En dan kun je meteen een paar plassen kots of een verdwaalde drol meenemen.” 

“Overal Dixies neer te zetten is simpelweg niet mogelijk. Ook de toiletten in de horeca draaien overuren en hebben lange rijen tijdens carnaval. Met de stickers kunnen mensen zelf uitkiezen waar ze het minst last hebben van de stank en overlast van het wildplassen bij hun huis. We hebben de vliegen zelfs uitgerust in de carnavalskleuren van de stad. Ik ga ervan uit dat de bezoekers met hun volle verstand hieraan zullen meewerken,’’ zegt Penn-te Strake.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Typische een stukje van Amsterdammers die menen dat hun eeuwenoude traditie van zeiken over zeiken tegen deuren en in portieken ook onder de grote rivieren is doorgedrongen.

Reageer