Gorodenkoff / Shutterstock.com

Chirurgen slagen erin kunst van kunstenaar te scheiden

Franse chirurgen zijn er voor het eerst in geslaagd een kunstwerk te scheiden van de kunstenaar. In een zeven uur durende operatie slaagde een team medici erin het werk Le Nichoir Perdu los te maken van de maker Jeau Tincolas.

Tincolas maakte het kunstwerk in 2017 met vingerverf, plasticine en buskruit. Het werk was sindsdien onlosmakelijk verbonden met de kunstenaar. “Het feit dat maker en werk nu niets meer met elkaar te maken hebben maakt de artistieke prestatie niet minder bijzonder”, liet de chirurg na afloop weten. “Juist nu het werk met een scalpel uit zijn context is losgemaakt kunnen we het puur op de artistieke merites beoordelen.”

Het werk is na het uitwerken van de verdoving direct teruggehangen in een galerij in Nantes. Tincolas zelf moet volgende week in de rechtbank verschijnen op verdenking van aanranding van een 17-jarig meisje.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *