Billion Photos / Shutterstock.com

Wiskundige rekende ‘van yes’ tot 100.000 cijfers achter de komma uit

Een doorbraak in het rekenen ‘van yes’. Dat zeggen experts over het deze week gepubliceerde paper van wiskundige Wieneke Doorsma van de Universiteit van Twente. Doorsma rekende ‘van yes’ tot 100.000 cijfers achter de komma uit, waardoor die constante nu nog zekerder is.

“Als je nu ‘van yes’ moet rekenen kan je erop vertrouwen dat het vrij zeker is”, zo legt Doorsma uit. “Maar met deze berekeningen is het voortaan ook zeker hoe zeker het is. Dus als iemand je nu voorhoudt: ‘reken maar van yes’, dan weten we voortaan via 7,89534545223233, enzovoort, dat het wel goed zit, dat het prima dik in orde komt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *