WikiMedia Commons: Barras / Shutterstock

Goed nieuws voor Amerika, je mag ook op Air Bud stemmen

Hij is de grote verrassing van de Democraten tijdens de voorverkiezingen in Iowa en New Hampshire: de vrolijke hond Air Bud. Een bijzondere kandidaat, die zó sympathiek wordt bevonden dat hij misschien het hele Amerikaanse volk weet te verenigen. Wie is toch dit politieke wonder? Waar komt hij ineens vandaan?

Sinds mensen weten dat je ook op Air Bud kunt stemmen, is iedereen in de Verenigde Staten elkaars vriend. ‘Wij willen graag dat Air Bud wint’, zeggen Republikeinen en Democraten in koor. Ze lachen. Ze zijn het met elkaar eens en begrijpen elkaar volledig. ‘Hup, Air Bud. Hij is een erg brave president.’

Ook de andere presidentskandidaten zijn positief. ‘Geweldig dat Amerika klaar is voor een golden retriever als president. Ik had graag willen winnen, maar Air Bud is ook heel goed’, zegt Bernie Sanders. Donald Trump is het daarmee eens: ‘Ja, Amerika kiest het juiste. Ik verlies graag van slimme Air Bud.’

Volgens Eelco Bosch van Rosenthal zit het succes van de golden retriever in zijn krachtige verhaal. ‘Hij heeft een moeilijke jeugd gehad, toen hij de hond was van een alcoholistische clown. Knap dus dat hij later een succesvolle basketballer, honkballer, voetballer, American Footballer en volleyballer werd. Dat is de president waar Amerika op heeft gewacht. Én hij is heel lief en zacht.’

Natuurlijk is er ook kritiek: ‘Mensen zeiden ook dat hij niet kon basketballen, en die mensen heeft hij behoorlijk te kijk gezet!’ Ook de opmerking dat Air Bud met zijn leeftijd van 15 jaar iets te jong zou zijn voor dit belangrijke politieke ambt, wordt door zijn fans aan de kant geschoven. ‘In hondenjaren is hij eigenlijk heel oud en wijs. Maar hij is vooral heel super.’

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *