shutterstock.com/cloki

Ik leefde een dag als ‘highly efficient person’ en moest daar een maand van bijkomen

Zeer effectieve mensen hebben gewoonten die de reden zijn voor hun succes. Dat betekent dat het voor ons allemaal heel haalbaar is om ook veel geld te verdienen en gelukkig te zijn als je maar highly efficient leeft.
En dat ging ik dus doen.

Verdieping
Om me voor te bereiden op mijn leven als highly efficient person had ik me wekenlang verdiept door zelfhulpboeken te lezen, webinars te kijken en een life coach in te huren voor 1875,- euro. Zo leerde ik de belangrijkste pijlers: proactief leven, beginnen met het einde in gedachten, belangrijke dingen eerst, denken in win/win, eerst proberen te begrijpen en dan pas proberen begrepen te worden, synergetisch werken en de zaag scherp houden. Mijn zaag was as sharp as a knife, en ik was klaar om eindelijk gelukkig te worden.

Dingen met spanning
En zo stond ik om 05:00 uur op om eens flink pro-actief naar yoga te gaan en efficiënt af te reizen en tegelijkertijd mijn hoofd tijdens de reistijd leeg te maken, zodat ik meteen goed aan de werkdag zou kunnen beginnen. Zo leverde ik inspanning tijdens mijn ontspanning.

Kikkers eten
Op kantoor omringde ik me energiegevende met mensen. Effectief handelen ligt primair bij jezelf, maar alleen samen kun je effectief zijn. Daarbij moet je focussen op groei en balans. Alleen had ik om 12:00 uur door alle inspanning geen kracht meer over. Maar ja, juist na de lunch is het tijdperk voor de kenniswerker. Hedendaagse uitdagingen en complexiteit is van een andere orde dan vroeger. Dus ik moest er toch tegenaan. Ik zocht inspiratie, telefoneerde en zocht tegelijkertijd de bedoeling van dit alles. Daarom riep ik een paar keer ‘EAT THAT FROG’, want dat schijnt highly efficient te zijn. En dronk nog iets gefermenteerds.

Roeping
Toen het avond was moest ik nog mijn roeping vinden. En anderen inspireren om hun roeping te vinden. En ik moest ook nog iets doen wat ik niet durfde. Ik koos voor koud afdouchen, want ja, dat doen ze die mensen, thrills, adrenaline. En toen was het op. Het lichtje ging uit. Ik had alles gegeven.En toen moest ik een maand in bed liggen om bij te slapen.

Ik hoop dat die ene dag genoeg was voor een succesvol leven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *