shutterstock.com/yvettebolten

Nicosaurus is geen boomer, hij is gewoon oud en zuur

Volgens Shanna (17) is haar vader een echte boomer. “Hij begrijpt niks van deze tijd. Hij rijdt het liefst in zijn oldtimer rond, met de raampjes naar beneden en de verwarming op tien. Daarnaast vindt hij afval scheiden voor mietjes en heeft hij geen vrienden.”

Vader Nico is het hier absoluut niet mee eens: “Ik word door mijn dochter behandeld alsof ik uit een andere eeuw kom. Ze noemt mij Nicosaurus, alsof ik al uitgestorven ben. En dat omdat ik alleen maar doe wat ik altijd al deed.”

Dochter Shanna vertelt verder: “Nicosaurus doet alsof gender een woord is voor een gevaarlijke ziekte. Genderneutrale toiletten noemt hij ‘in hokjes denken’, terwijl het juist het tegenovergestelde is. Dat leg ik hem dan weer uit, maar dat begrijpt hij dan niet. Kortom: hij is een echte boomer. Hij begrijpt ook niet wat het woord betekent, wat typisch is voor een echte boomer.”

De Nico belt ons op vanaf zijn vakantiehuis. “Boomer? Boomer?! Wat een onzin,” briest hij. “Ik ben gewoon oud en zuur, dat is iets heel anders. Ik heb me jarenlang uit de naad gewerkt voor mijn gezin. Nu wil ik gewoon rustig mijn krant lezen in de hippe uitbouw van mijn huis terwijl de vrouw des huizes me een kopje koffie brengt. Is dat zoveel gevraagd?!” 

Vader Nico laat weten verder geen tijd te hebben voor commentaar, omdat zijn zelfdetecterende grasmaaier weer in de tuin van de buren gevonden is. Wel vraagt hij of wij kunnen checken of beide auto’s nog voor de deur staan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *