Studio Speld / Flickr.com

23e jaars ergert zich aan jongerejaars die nooit komen opdagen bij borrel

‘Waar is 2003?’

De 42-jarige Robbert Sloos werd in 1997 lid van een studentenvereniging en is sindsdien elke week prominent aanwezig op de borrel. Tot zijn grote ergernis hebben de jongerejaars van zijn dispuut veel minder hart voor de zaak. “Ben ik nou alweer de enige hier van vóór de milleniumwisseling?”

“Jahoor, 2003 is weer helemaal afwezig”, blaast Robbert hooghartig terwijl hij de bierpomp bedient voor een tweedejaars. “Wat een laffe borrelaars. Ik ga hier zeker een puntje van maken bij de volgende AV. Iemand zin om te mexxen? Nee, niemand?”

Dan ziet Robbert een bekende binnenkomen: de 28-jarige Hidde van Emmerik. Robbert steekt een hand naar ‘m op. “Ik ben nog groencommissie geweest van zijn groencommissie. Dat schept een band. Ik ken hier sowieso niemand zo goed als hem.”

Robbert loopt op Hidde af. “Hey gozer alles goed, nog je brandweerslang ergens in gehangen? Ik ga door tot 4 uur hoor. Ik heb me ziekgemeld op werk en m’n vrouw brengt morgen de kinderen naar school. Mexxen?”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *