Kremlin/Studio Speld

Saoedische kroonprins Bin Salman: “Wij hacken geen mensen, we hakken ze alleen in mootjes”

De telefoons van Amazon-oprichter Jeff Bezos en mogelijk andere prominenten zijn naar verluidt gehackt na contact met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. Die laatste ontkent echter dat hij ooit zoiets zou doen. “Wij hacken geen mensen via hun telefoons, we hakken ze alleen in mootjes”, zegt hij.

“Oh, jullie bedoelen ‘gehackt’, als in ‘inbreken in een telefoon’”, zegt Bin Salman verder. “Zoiets doen wij helemaal niet. Wij dachten dat jullie ‘gehakt’ bedoelden, zoals in ‘onschuldige mensen met een bijl tot kleine stukjes reduceren’, want dat doen we namelijk wel.”

De Britse krant The Guardian bracht deze week naar buiten dat Bin Salman toegang had weten te krijgen tot Bezos’ telefoon, om vervolgens sms’jes die duidelijk maakte dat de Amazon-baas een buitenechtelijke affaire had door te spelen naar de Amerikaanse roddelpers.

“Als ik eerlijk ben, dit vind ik meer dan beledigend. Is dat hoe jullie over me denken? Is dat hoe jullie over Saoedi-Arabië denken? Wij zijn helemaal niet tot zulke dingen in staat, wij zijn alleen tot veel ergere dingen in staat”, voegt Bin Salman toe.

“Ik kan het nauwelijks geloven”, zegt Bin Salman zichtbaar aangedaan door de beschuldigingen van elektronica hacken. “Jullie besmeuren de reputatie van een trotse familie en een trotse natie die je hoogstens kunt beschuldigen van schijnprocessen, openbare executies, vrouwenonderdrukking, illegale oorlogen, genocide en een hele andere vorm van hacken. Jullie moeten je schamen!”

Het nieuws dat Bin Salman Bezos’ telefoon heeft gehackt plaatst de publieke opinie in de ongemakkelijke positie mee te leven met de belastingontwijkende topman van een internetwinkel die op een verschrikkelijke manier met zijn werknemers omgaat.

Dit artikel verscheen eerder op Waterford Whispers News

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kroonprins Bin Salman heeft gehakt laten maken van een tegenstander. Al Capone liet in Chicago worst maken van tegenstanders.

Zulke nare dingen horen niet bij de Nederlandse normen en waarden. Mensen die wij niet mogen, schelden wij op internet langdurig verrot. Bijzonder is dat het niet gebeurt door onze kroonprinses Amalia of onze nationale bandiet Willem Holleeder, maar dat iedereen hier dat kan en mag doen.

Reageer