Shutterstock / Photographee.eu

Jehovah’s getuigen houden kindermisbruik stil omdat ze het niet netjes vinden mensen lastig te vallen

'Misschien zit de politie wel net te eten'

De Jehovah’s Getuigen vinden het niet terecht dat ze beschuldigd worden van het structureel onder de pet houden van kindermisbruik. Volgens het kerkgenootschap is het namelijk niet netjes om mensen ongevraagd lastig te vallen met verhalen over seksueel geweld, zo verklaarde de organisatie.

“Het leek ons gewoon niet zo beleefd om bij de politie aan de deur te kloppen en vragen of ze even vijf minuten hebben zodat wij de slechte boodschap kunnen verkondigen dat er bij ons al jarenlang kinderen misbruikt worden”, aldus een woordvoerder. “Ik bedoel: voor hetzelfde geld zit de politie op dat moment wel te eten.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ken iemand. Haar vader was overleden en dezelfde dag lag er een folder van de Jehova’s. Er stond op ‘Er is leven na de dood’.
Zelfs een stel atheïsten zag dat als leuk.
Soms zag ik ze ook al samenkomen als er misschien zoiets aan kon komen bij iemand die er zelf nog niet wist. Sociale controle is van een occult gehalte.

Reageer
gravatar

Nu komt die zogenaamde goede boodschap ook erg vaak op het verkeerde moment. Ben ik niet aan het eten of net heerlijk verdiept in een occulte film, komen ze wel storen terwijl ik net een SM slaaf flink aan het afstraffen ben. En die afranseling onderbreken zou de slaaf kunnen laten denken dat ik ineens zwak ben. Dat zou me toch een flinke duit aan inkomsten gaan kosten.

Reageer
gravatar

Ik wist het wel. Jehova’s getuigen doen wel heel vroom, maar ondertussen. Dat wordt nu in een overheidsrapport officieel bevestigd. Ik raad de slachtoffertjes aan om Rooms katholiek te worden. Daar zij ze veilig.

Reageer
gravatar

Ik ben jarenlang op de zolder van de koninkrijkszaal in Badhoevedorp aangerand en zelfs enkele keren verkracht. Het is echter niet te bewijzen, want getuigen wilden hun mond voor mij niet opendoen. Behalve op die zolder dan.

Reageer
gravatar

Geen Jehova’s getuige wilde dus getuigen. Daarom trok de politie van Badhoevedorp een flink aantal dagen uit om op de plaats van het delict de gebeurtenissen te bisseren. Enkele agenten hadden zich al voor de rol van dader beschikbaar gesteld.
Dat ging gelukkig niet door. Het mocht niet van Jehova zeiden de ouderlingen.

gravatar

U zult zich afvragen waarom het forensisch beeldonderzoek niet mocht doorgaan. Het laat zich raden. De politieofficieren die zich als daders zouden optreden, waren geen lidmaat van de Christelijke Gemeente van Jehovah’s Getuigen.