fizkes / Shutterstock

8 fitness-oefeningen voor mensen die echt niet willen sporten

De 7 Minute-sport app is populair omdat je maar 7 minuten hoeft te sporten. Dat is chill als je sporten niet leuk vindt. Na 7 minuten is het voorbij. Maar waarom daar ophouden? Met onze Speld-sport-fitness-oefeningen ben je nog sneller klaar. Deze oefeningen zijn geknipt voor mensen die echt niet willen sporten.

CV-warming up
Je zet de kachel even op 21 graden. Klaar is Kees.

Waterflesje vullen en op het aanrecht laten staan
Als je je waterflesje vult en op het aanrecht laat staan pak je de rest van de dag af en toe naar je tas om je waterflesje te pakken. Het is er dan niet. Het staat nog thuis. Zeven keer herhalen.

In de lift de knop indrukken om de deuren dicht te doen 
De deuren gaan weliswaar vanzelf dicht, maar het knopje is toch weer een extra handeling. Kijk bewonderend naar je vingerspieren.

Drie keer extra hoesten als je toch al aan het hoesten was
Als je aan het hoesten bent, hou dan niet op. Hoest drie extra keren. Goed voor longinhoud, rugspieren. Niet te veel schrapen met je keel. Succes. Maar vooral: veel plezier.

Het woord ‘cardiooo’ in je hoofd schreeuwen, zonder geluid te maken
Voor deze oefening schreeuw jij – in je hoofd, dus niet vocaliseren, geluidloos! – het woord ‘cardio’. Herhaal zeventien keer, tot je je vreemd voelt.

Zittend plassen 
Je moet maar zo denken: zittend plassen is plassen met een handeling erbij – je hebt een squat gedaan. Deze is met name voor de mannen geschikt, omdat vrouwen vaker zittend plassen dan mannen. Voor vrouwen suggereren we daarom hurkend plassen, bijvoorbeeld in treinen. Het is een langere squat.

De tien seconden-Angela de Jong-spiergroepen aanspannen. 
Voor deze routine kijk je op het internet naar een column of een nieuwsbericht over Angela de Jong. Uit woede en walging bal je je vuisten en spannen je schouders zich aan. Hou dit tien seconden vol. Klik het bericht weg. 

Lol maken
Misschien is dat nog wel de belangrijkste. Lachen is gezond 🙂


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En voor de echte bikkels onder ons (degenen die dat willen worden, bedoelen we): doe regelmatig een high-five met je collega’s. Handspieren, armspieren, lachspieren: werkelijk álles train je ermee! Nog leuker: een high-five met volslagen onbekenden.

Reageer
gravatar

Meneer Tjerrie Tolet, ik wil u niet zwart maken, maar het woord neger mag helemaal niet meer in ons land, evenals Zwarte Piet De meneer op de foto had met behulp van witte verf roetvegen op zijn gezicht moeten moeten maken.

gravatar

Nee, het is juist een treurig potje vrouwonvriendelijk brallen.
Het was trouwens al erg opvallend dat de mannelijke redacteuren zich vrijwel altijd met mannenaangelegenheden (zoals voetbal, zuipen, vuurwerk, seks en politiek) onledig houden en de misogynie nogal eens van de bladzijden spat. Het zelfs al zo ver gekomen dat de redactrices en Vrouwelijke Kennissen verbannen zijn naar een apart dameshoekje dat De Pin heet, omdat de “heren” vrouwen pinnig vinden.
Het moet niet gekker worden, maar ik vrees dat het tegendeel wel eens waar zou kunnen zijn.

gravatar

Bestaat er niet een oefening dat goed is voor o.a. het hart, het immuunsysteem, dat stressverlagend werkt, veel plezier oplevert en toch niet tot de sport wordt gerekend?

Reageer