2020: een film over de allesverwoestende talkshowoorlog tussen Jinek en Op1

Er is een nieuw drama verschenen over de talkshowoorlog op de Nederlandse televisie: 2020. Een loeisaai verhaal over presentatoren, kijkcijfers en de grootte van tafels.

Het begint allemaal met een tamelijk nietszeggende column van Angela de Jong. Die column zet een reeks gebeurtenissen in gang die eindigt in de totale waanzin van de talkshowoorlog. Reclameblokken die geschrapt worden, aanvangstijden die worden vervroegd, mensen die op twee schermen tegelijk kijken, het loopt binnen de kortste keren helemaal uit de klauwen, en iedereen lijkt de controle kwijt. Regisseur Michiel van Erp laat zo op pijnlijke wijze zien wat de gevolgen kunnen zijn van enkele irrationele beslissingen.

Maar de film draait helaas om meer. De presentatoren zijn doelgericht, maar evengoed doodsbang: ze zijn niet geselecteerd op hun heldenmoed, maar op beschikbaarheid. Het ene moment kunnen ze goed kaartjes lezen, gesprekken voeren en het volgende moment worden ze bestookt met recensies en negatieve commentaren in de loopgraven van het medialandschap. Hoe gaan ze daarmee om? De film is ook een persoonlijk drama.

Zelden zijn de navelstarende mediawereld en de onnodige hoeveelheden commentaren over talkshows zo indringend in beeld gebacht.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maak er Nederlands drama van, Michiel. Nog steeds saai, maar de naaktscenes met Willemijn, Carrie, Sophie, Welmoed, Giovanca en Eva trekken wel meer kijkers.

Reageer