Alex Carlan / Shutterstock

Google Maps gaat ook mensen die existentieel verloren zijn de weg wijzen

Google Maps komt met iets nieuws. De navigatie-app gaat naast verdwaalde reizigers nu ook existentiële dwalers bijstaan in het vinden van hun weg.

“We kregen vaak te horen dat mensen zich in de steek gelaten voelden als ze ‘mezelf’ in de bestemmingszoekbalk intikten”, zegt Maps-ontwikkelaar Lars Rasmussen. “Ze kwamen dan niet veel verder dan onderwijsbegeleiding in Den Haag-West. Dat antwoord zou hooguit mensen helpen met een latente passie voor moeilijk lerende kinderen. Hoeveel zijn dat er nu werkelijk?”

De bestemmingszoekbalk is daarom, speciaal voor existentiële dwalers, verwijderd – er is namelijk geen bestemming, zo stelt Rasmussen. “De bestemming is namelijk de weg. Jezelf vinden is accepteren dat je geen eindige entiteit bent, en in vrede geraken met ‘zijn’ in plaats van ‘worden’. Op Bali. Het is belangrijk dat voor die mensen een apart platform komt. Iemand die naar de Reguliersdwarsstraat moet voor een familiebrunch zit daar niet op te wachten.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de fysieke wereld is dit al veel langer opgelost. Bij de informatieborden met plattegrond langs de weg staat altijd ‘U bevindt zich hier’ aangegeven. Ik vraag me dan telkens af: hoe weten ze dat?

Reageer
gravatar

Laatst heeft Corries beste vriendje mij de weg naar Gezond Verstand gevraagd. Dat was veel te ver weg voor Geert Wilders.

gravatar

De wegwijzer voor mensen die existentieel verloren zijn, is alleen beschikbaar voor mensen in Amsterdam en Den Haag. Daar wonen naar verhouding verreweg de meeste mensen die de existentiële weg kwijt zijn. In de rest van ons land is men, wat dat betreft, veel nuchterder.

Reageer