YouTube - AT5

Mino Raiola: ‘Ik hou soms maar 80% van een transfer over’

Mensen houden geen rekening met commissies van spelers en clubs

Mensen hebben een verkeerd beeld van spelersmakelaars, vindt Mino Raiola, zelf spelersmakelaar. De opvatting dat de makelaars schathemeltjerijk worden van transfers is volgens hem vaak ongenuanceerd: “In sommige gevallen hou ik zelf maar tachtig procent van een transfersom over.”

Dit heeft vooral te maken met andere partijen die belang hebben bij een transfer. “Een speler vraagt tegenwoordig bijvoorbeeld vaak wel tien procent van het hele transferbedrag. Dan kan ik wel zeggen: wat een geldwolf. Maar ik ben ook realistisch, ik ben van zo’n speler afhankelijk. Zonder die speler kan ik immers moeilijk een transfer forceren.”

Maar de speler is niet de enige partij die zijn graantje wil meepikken van het werk van Raiola. “Je hebt ook nog de club die de speler verkoopt, ouders van spelers en vorige werkgevers. Opleidingskosten, doorverkooppercentages, noem allemaal maar op. Dan blijft er verdomd weinig over kan ik je vertellen hoor.”

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *