Tom Reichner / Shutterstock

Kalkoen probeert zich dit jaar eens niet vol te proppen

Djayvano, een kalkoen uit IJsselstein, hoopt zich dit jaar met kerst eens in te houden. De afgelopen jaren propte hij zich steeds vol, wat niet per se gunstig voor hem uitpakte. 

“Het is gewoon lastig met de kerstdagen”, stelt Djayvano, terwijl hij 250 gram bacon, een lepeltje oregano en een halve kilo kastanjes naar binnen werkt. “Er is zoveel lekkers, blijf daar maar eens van af.” De vogel kijkt verlekkerd naar het dampende varkensgehakt en de tien gedroogde abrikoosjes. 

“In het nieuwe jaar ga ik wel weer naar de sportschool”, besluit Djayvano. Hij giet een half kopje pijnboompitten naar binnen. Het kalkoenlevertje laat hij liggen. “Dat zit er al in”, grapt hij. Fijne kerst, Djayvano.

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en  De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Omdat mensenvlees sporen van tabak, alcohol, drugs, suiker of medicijnen kunnen bevatten, ben ik overgestapt op vega menzbrockjes. Smaakt wat minder, maar is wel gezonder, ook voor mij.