Team Jumbo-Visma/YT

‘Kans op NK Afstanden reëel’

Goed nieuws voor schaatsliefhebbers! Er is een reëele kans dat er aankomend weekend eindelijk weer een NK Afstanden kan worden georganiseerd. 

“Het ijs is goed”, zegt Beert Boomsma, ijsmeester van Thialf. “Het is nu zo’n acht centimeter. Dat zijn nagenoeg perfecte omstandigheden. Vooral ter hoogte van de start mag het nog iets dikker, maar ik heb goede hoop dat we dat gaan redden.”

“Dit is onvoorstelbaar mooi”, reageert een uitzinnige Erben Wennemars. “De vorige editie is al een jaar geleden hè? Een jaar! Toen zaten we nog met z’n allen te juichen voor Patrick Roest.”

Ondertussen loopt het hele land zich al warm. NPO 1 zendt vandaag de NK Afstanden van vorig jaar integraal uit. Zelfs Sven Kramer zou al op de schaatsbaan gesignaleerd zijn om zich voor te bereiden.

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wegens wanbetaling van de energierekening door Troch it net beteljen fan de enerzjyrekken fan Thialf driget de elektrisiteit fan freed ôf te snijen. De kâns is grut dat it iis oer trije dagen krekt genôch bliuwt. Nei alle gedachten wie de gaskraan foar de ferwaarming ferline wike útskeakele.

Reageer
gravatar

Korreksje

Troch it net beteljen fan de enerzjyrekken fan Thialf driget de elektrisiteit fan freed ôf te snijen. De kâns is grut dat it iis oer trije dagen krekt genôch bliuwt. Nei alle gedachten wie de gaskraan foar de ferwaarming ferline wike útskeakele.

gravatar

Vertaling uit het Fries voor Hollanders en inwoners van de provincie.

“correctie

Door de energierekeningen van Thialf niet is betaald, dreigt vrijdag de elektriciteit vrijdag afgesloten te worden. De kans is groot dat het ijs iets meer dan drie dagen dik genoeg zal blijven. De gaskraan voor de verwarming was tenslotte vorige week al uitgeschakeld.”