nikontino / Flickr

F-jesvoetbal wil af van stereotypes

‘We staan echt niet alleen maar op een kluitje’

Het F-jesvoetbal wil af van de stereotypes die bestaan over het jeugdvoetbal voor de allerjongsten, dat heeft woordvoerder Jayden laten weten. “De buitenwereld heeft vaak nog het idee dat we op een kluitje staan en met z’n allen achter een bal aanrennen, maar dat is al lang niet meer zo.”

Volgens Jayden verdient F-jesvoetbal een betere reputatie. “Nu laten kijkers het vaak links liggen omdat ze denken dat het niveau te laag is, maar de afgelopen jaren zijn er grote stappen gezet. Natuurlijk staat Kevin nog wel eens bloemetjes te plukken in plaats van inspeelpasses naar de halfspaces te versturen, maar het is al een stuk professioneler dan tien jaar geleden.”

Sponsoren begrijpen gelukkig al wel dat het F-jesvoetbal serieuzer is geworden, vertelt Jayden. “Opa en oma geven bijvoorbeeld een euro na iedere goal. Daaruit spreekt al een grotere waardering dan het bekende patatje of AA’tje, maar het is nu wel de zaak dat ook het grote publiek gaat inzien dat voetbal echt niet per se minder goed is omdat de keeper de hele tijd moet huilen, of omdat we soms gewoon niet weten in welke goal we moeten schieten. Natuurlijk, de wedstrijd ligt nog steeds wel eens stil omdat mijn veters steeds losgaan, maar we zijn van zo ver gekomen.”

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *