AFC Ajax/YT

Ajax moet zich flink in de breedte versterken op vleugelpositie

‘Met 5 man voor 1 positie red je het niet’

Ajax-fans en analisten zijn het er unaniem over eens: Ajax moet zich deze winterstop met minimaal drie vleugelspelers versterken. In de breedte is de selectie op die positie veel te zwak.

“Ajax heeft afgelopen zomer alleen maar Promes er extra bijgehaald voor die positie. Dat is veel te mager”, vindt Willem Vissers van De Volkskrant. “Je hebt nu alleen Promes, Neres, Ziyech, Tadic en Labyad voor die positie. Als er daar drie van wegvallen, dan moet je dus gaan schuiven of met een jeugdspeler aan de aftrap verschijnen in de Champions League. Op dat niveau kan dat niet.”

“Als je echt structureel mee wil komen met de grote jongens, dan moet je echt zorgen dat je zes blessures op één positie kunt opvangen”, krijgt Vissers bijval van Mike Verweij. “Kijk naar een club als Real Madrid, daar hebben ze alleen al twaalf vleugelspelers op de bank zitten. Daarmee vergeleken is de spoeling bij Ajax wel heel erg dun.”

De Ajax-directie moet dus drastisch ingrijpen, is de algemene tendens. “Overmars moet deze winter eens een keer de portemonnee trekken”, vinden veel Ajax-fans op Twitter.

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aangezien elk nadeel z’n voordeel heeft, gaat Ajax de Europaleague winnen (van AZ) en worden Chelsea en Valencia al in de eerstvolgende ronde van de CL uitgeschakeld. O, zo.

Reageer
gravatar

Correctie:
Bestel nu 2019: Nog een jaar met Ajax
Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht over Amsterdam en heel af en toe over Rotterdam en Feijenoord.

Reageer