NOS op 3/YT

Verbod lachgas stimuleert verkoop designer-gassen

Nu lachgas wordt verboden, zoeken gebruikers massaal hun heil bij designer-gassen. Deze gassen zijn legaal en makkelijk te koop op het internet. De volgende designer-gassen zijn erg in trek:

4fm-traangas
De roes van 4fm-traangas duurt langer en is heftiger. Volgens gebruikers zit de ervaring tussen lachgas, speed en een ooginfectie in. Nadeel van 4fm-traangas: je kunt niet slapen van de pijn en het is onduidelijk wat de gevolgen zijn op de lange termijn.

2c-distikstofmonoxide
Bijna hetzelfde als lachgas, alleen duurt dit vier uur en zijn de visuele effecten veel trippier met 2c-distikstofmonoxide. Extra leuk dus, vooral als je lang vaststaat in de file.

LaCHgas
Tristikstofdioxide. Een slim gas dat precies de effecten van lachgas weet na te bootsen, maar bij dit gas kan de gebruiker ook na enkele weken ineens weer een klein ‘tripje’ krijgen waarbij je in lachen uitbarst. Kan leuk zijn, ‘s avonds in je bed. Kan ook ongemakkelijk zijn, midden in een sollicitatiegesprek.

1p-Zuurstof
Je merkt er niets van, en dat maakt 1p-Zuurstof de ideale drugs om gewoon tijdens werktijd te gebruiken. Ze noemen het dan ook wel gekscherend de lunchbreak-gas. Let wel op: ook bij dit gas is nog geen onderzoek gedaan naar de gevolgen op de lange termijn.

Zyklon-4p
Zyklon-4p is de ideale afsluiter van je feest. Wel écht aan het einde van de avond pakken, want daarna lig je er helemaal af.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *