shutterstock.com

Wij wilden een man interviewen over het vrouwenquotum maar vonden geen geschikte kandidaat

‘En je gaat ook niet puur om de piemel een ongeschikte man interviewen’

Als kwalitatief hoogstaand medium doen wij natuurlijk aan hoor en wederhoor. Daarom leek het ons een goed idee om eens een man te interviewen over het vrouwenquotum. Helaas konden we geen geschikte kandidaat vinden. Er waren wel heel veel geschikte vrouwen. Bijvoorbeeld Nina, die Vera nog kende van haar studentenvereniging. En Martine kende ook nog wel iemand waar ze ooit mee had gewerkt. Houda, heet ze. Heel geschikt is zij zelfs. Wel toch weer een vrouw.

Hoofdredacteur Bakker reageert: “Het is belangrijk om in te spelen op dat gevoel van een gelijk speelveld, maar dan moet je wel een geschikte man kunnen vinden. Op één of andere manier zijn er nooit ambitieuze mannen die zich melden bij ons. Het zijn altijd de vrouwen die het meest gedreven overkomen.”

Adjunct-hoofdredacteur Van Zelm vult aan: “Je zou denken dat er wel geschikte kandidaten moeten zijn, aangezien mannen zich overal begeven. In de praktijk blijkt dat toch anders te zijn en zijn ze gewoon minder gedreven als het gaat om interviews geven over het quotum. En we willen natuurlijk niet puur om de piemel hier iemand gaan interviewen. Zonde van ieders tijd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *