Wikimedia Commons

Arsenal ontslaat maar weer eens een trainer

Het trainerskerkhof in Noord-Londen, beter bekend als Arsenal, is weer een graf rijker. Unai Emery werd de laan uitgestuurd na een reeks tegenvallende resultaten. De Spanjaard is bepaald niet de eerste aan de kant gezette trainer van The Gunners: sinds jaar en dag is het de standaardreactie van de clubleiding als het een moment tegenzit. 

Even het geheugen opfrissen: het overkwam Leslie Knighton in 1925. Dat weerhield Billy Wright in 1962 er niet van de baan aan te nemen, om in 1966 alweer ontslagen te worden. Terry Neil werd na nog geen acht jaar trainerschap bij het grofvuil gezet in 1983, George Graham kreeg één seizoen langer de tijd. Bruce Rioch kreeg midden jaren 90 precies 14 maanden de kans voordat hij werd afgedankt.

Oud-trainer Arsène Wenger begrijpt dat de beslissing om weer een trainer te ontslaan kan overkomen als paniekvoetbal, maar staat toch achter de beslissing: “Als de resultaten er niet zijn, heb je een fris gezicht langs de kant nodig, liever vandaag dan morgen. Je moet als club snel handelen, dat ben je ook verplicht aan je supporters.”

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *