Studio Speld / Shutterstock

Finale Europa League: UEFA geeft 16 van de 22 posities in het veld aan sponsoren

Arsenal en Chelsea hebben van de UEFA te horen gekregen dat ze elk maar drie eigen spelers mogen opstellen in de Europa League-finale. De overige zestien posities in het veld houdt de UEFA zelf, om uit te delen aan sponsoren.

“De UEFA is de schaamte voorbij”, zegt Arsenal-voorzitter Sir Chips Keswick. “Wij begrijpen best dat er commerciële belangen zijn en dat op rechtsback en linkshalf misschien de CEO’s van FedEx en Hankook moeten spelen. Maar als acht van de elf spelers sponsoren zijn, verliest het voetbal echt zijn charme.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laat ze anders reklame op borden rond het veld zetten ofzo. Daar valt toch niemand over?

Ik dacht nog: op de hemdjes van de spelers, maar dat zou er raar uitzien. Doe dat dan maar niet.

Reageer
gravatar

Om de boel weer ouderwets spannend te maken, heeft de FIFA besloten dat doelpalen weer worden vervangen door jassen van de spelers en de regel drie-korners-pinantie wordt opnieuw ingevoerd.

Reageer
gravatar

Huh?! Sir Keswick behoort toch tot de Engelse (/Spaanse/ Duitse/ Franse) groep, dat van mening is dat het team met het meeste geld op het veld de kampioen is?

Neymar is bijvoorbeeld maar € 222 mln waard. Jeff Bezos is daarentegen $ 107 mrd waard en Bill Gates 92,5 mrd; Reken maar uit!

Reageer