Shutterstock.com/EBU/StudioSpeld

Hongarije organiseert alternatief songfestival voor homofobe landen

‘Kleurrijke liedjes over het traditionele gezin en de doodstraf’

Hongarije ziet dit jaar af van deelname aan het Eurovisie Songfestival omdat het een eigen evenement gaat organiseren: het Heterovision Songfestival. Landen waar homoseksualiteit niet op prijs wordt gesteld, of zelfs strafbaar is, halen alles uit de kast om hun gedachtegoed op muzikale wijze de wereld in te zingen.

Wie zal er winnen en dus het Heterovision Songfestival het jaar daarop moeten organiseren? Rusland komt met een pianoballade over het traditionele gezin, terwijl Oeganda hoge ogen gooit met het een positief nummer over het opsluiten van homoseksuelen. Dat wordt een klassieker waar Heal the world nog een puntje aan kan zuigen. Ook Maleisië is een grote kanshebber. Het land doet mee met het nummer Woman giving birth while dad waits in the hallway en zet daarmee de juiste toon. Toch blijft de favoriet een opzwepend rock nummer uit Sudan, Throw that rock, een nummer dat gaat over stenigen en de optimistische cultuur daaromheen.

President Orbán heeft veel vertrouwen in zijn land. “Wij haalden vorig jaar de finale voor het eerst niet van het Europees Songfestival. Nou, dat zal ons met dit festival zeker niet gebeuren” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit zeer belangrijk en toch interessant artikel staat in De Pin. Kan ik daaruit concluderen dat De Pin zich vooral richt op lesbiennes om hen te informeren over landen en zangwedstrijden waar ze beter niet naartoe kunnen gaan?

Reageer