Studio Speld / Shutterstock

Melkboer-reveal party steeds populairder

Altijd lastig: hoe vertel je je je kind op een leuke, onvergetelijke manier dat hij of zij afkomstig is van een andere biologische vader dan gedacht? Daarom worden melkboer-reveal parties nu steeds populairder.

Je kunt natuurlijk een avond met z’n tweeën om de keukentafel gaan zitten, maar geef je je kind dan wel het spektakel dat het verdient? Leuker is dan: een taart opensnijden met een melk- of een bloedkleurige buttercreamvulling, of een paar pijlen de lucht inschieten die de woorden ‘Hoera, de melkboer!’ of ‘Hoera, toch van ons Bert!’ aan de hemel laten verschijnen. 

Voor veel kinderen zijn de melkboer-reveal parties reuzespannend, maar ook de rest van de familie smult ervan. Ze komen het huis binnen en zien her en der al verdacht veel zuivel staan, naast veel foto’s van de man die zich al die tijd toch op z’n minst als biologische vader voordeed, om de verrassing intact te houden. 

Voor de 19-jarige Wieneke was het het afgelopen weekend zover. “Ik liep het huis in waar ik was opgegroeid en toen wist ik het meteen: de melkboer-reveal party! Ik begon meteen te glimlachen, want ja, je wil toch weten uit wiens ballen je komt. Op een gegeven moment sprong er een ingehuurde acteur uit een taart die een supersoaker in zijn handen had. Hij spoot vervolgens mijn gezicht onder met melk, en toen was het duidelijk.”

Aan het vrolijk gebeuren kwam toen toch nog een klein mineurtje: “Het zou niet uit moeten maken, maar stiekem had ik toch gehoopt dat ik van m’n eigen vader zou zijn”, zegt Wieneke stilletjes. Ze haalt haar neus op. “Nou ja. Van de melkboer. Ook leuk, hè pa? Oh nee, Cor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De enige logische verklaring.

Daarnaast zit het vol me je-je-je-taal.
– Verslaggever: Hoe ging het?
– Voetballer: Ja, nogmaals, als je niet scoort dan win je niet. Dus dan maak je een punt en je zit lekker in je wedstrijd. Maar dan maak je een overtreding en krijg je een penantie, en zit je zo weer op achterstand…
– Verslaggever: IK niet!

gravatar

❌ Blokkeren…, waarschijnlijk groot hater van de Nederlandse taal, vergeet dat zijn ‘reacties, die nooit beargumenteerd zijn, niet helpen. Zijn doel is immers niet erg duidelijk. Wil hij onze taal op termijn helemaal verbieden, zoals hij nu critici hun opmerkingen al in zekere zin verbiedt?

gravatar

Mijn God, ik mag deze mand niet meer bij de Speld komen. Wat doe ik tegen de afkickverschijnselen en moet ik nu mijn humor (voor sommigen: “humor”) afkolven ? Snik.

Reageer
gravatar

Dat was een merkwaardige traditie om iemand die melk en andere zuivel verkocht, maar geen boer was, toch zo te noemen.

Stamt nog uit de tijd dat zwarte slaven door hun eigenaren ‘Piet’ genoemd werden.