Studio Speld / Shutterstock

Snelweg krijgt drempels

Alle snelwegen krijgen drempels. Dat heeft Mark Rutte bekendgemaakt. Volgens de premier is de maatregel noodzakelijk om ervoor te zorgen dat automobilisten zich houden aan de nieuwe maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

“We kunnen overal wel snelheidscontroles gaan plaatsen, maar dit is veel effectiever”, legt Rutte uit. “Met een beetje geluk durven de meeste mensen straks niet harder dan 30 te rijden. In dat geval kan de veestapel zelfs nog groeien!”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Briljant idee. Kan die Rutte meteen zijn dure bolide in de poeier rijden. Zodat hij alles zelf kan betalen gezien de schade. Inclusief asfalt, verkeerslichten enz.
En dat heel Nederland hem uitlacht. Ja,dat krijg je ervan ons zo oplichten.

Reageer
gravatar

Hé bah, weer zo’n halfslachtige maatregel, dat schiet toch niet op zo ? Als we met z’n allen gewoon thuis blijven, dàn is het uitstoot probleem volledig opgelost. Kan je gelijk ook die Netflix-playlist afwerken want daar kom je met al dat gependel niet aan toe.

Reageer
gravatar

Gaan Rutte ook de kosten vergoeden van mensen die een Whiplash oplopen omdat ze de drempels niet gezien hebben? Lijkt me een broodje aap verhaal.

Reageer
gravatar

Godverdomme dit is echt van de zotte!!! Wie betaald mijn nieuwe schokdempers en de luchtbalg van mijn mercedes s klasse?! Nou rutte? Schande voor de werkende nederlanders, de burgers mogen alles lekker betalen en oplossen! Top

Reageer
gravatar

Wie betaalt.
Mercedes, Rutte en Nederlands mleten met een hoofletter.
En ook een korte zin eindigt met een punt.
Dus vijf fouten in amper 4 regels tekst. U komt uit Turkije, of heeft u gewoon niet opgelet op school?

gravatar

Ja, en dan na ieder bezoek aan België de wielen weer laten uitlijnen (= paralelliseren in Frankrijk). En dan weer in Nederland dunnetjes laten overdoen vanwege de franse slag.
Mag ik even van de belgische staat iets van 5 à 6 keer 50 à 60 euro vangen ? Rond maar af op 300 euro + rente = 301 euro.

gravatar

Oeps, haha! Straks mag je in Nederland net zo hard als in Armenië. En daar rijden ze nog over geitenpaadjes. Maar dan echte. Ik ben blij als ik straks in Brussel zit.

Reageer
gravatar

Natuurlijk is de maximum snelheid straks teruggebracht tot gelijk aan 1957, toen er nog Zündapps rondreden, maar daar staat tegenover dat de boeren het hele land kunnen volstouwen met vee.
Dat is toch ook wat waard?

Reageer
gravatar

Snelwegen met drempels! Natuurlijk een idee wat gejat is uit Kenia – daar is dat heel normaal! Maar mooier nog: het helpt ! – geen stikstof problemen in Kenia!

Reageer
gravatar

Om te voorkomen dat een bestuurder in slaap zou sukkelen, een drempel is ook maar alleen een drempel, worden de drempels afgewisseld door chicanes.

Reageer
gravatar

Staat in het toekomstboek ook wanneer de overgebleven mensen weer gezellig met paard en wagen gaan rijden, weer knus kaarsen voor verlichting gebruiken en weer prettig elkaar bezoeken om te buurten?

Reageer
gravatar

Het moet ook geld kosten bij die ruttr die kerdl spoort nidt war zal het lekker druk worden dan op de binnenwegen..kijk eens om je heen sukkel naar de mensen met de armoe ik snap dit niet van die vent ..wat een waus

gravatar

Briljant plan. En dan de linkerbaan vol met kuilen, waardoor verkeershufters hun bolide meteen naar de filistijnen rijden, omdat ze niet anders kúnnen dan keihard op de linkerbaan sjezen. In die kuilen kunnen we dan later al die autowrakken en overbodige stikstof kwijt.

gravatar

Als de 100 km/uur ook geldt voor het onverantwoord hard rijden in mei volgend jaar midden in een Natura-gebied in Zandvoort, dan kunnen minstens duizend huizen meer dan voorgenomen worden gebouwd en worden de zandhagedis en de
rugstreeppad niet doof van het motorgebrul.

Reageer