YouTube-Guardian Football

Balotelli keihard gestraft: rest van het seizoen met publiek spelen

Mario Balotelli heeft de zwaarst mogelijke straf opgelegd gekregen van de Italiaanse voetbalbond. De aanvaller van Brescia moet de rest van het seizoen met publiek spelen, omdat hij in de wedstrijd tegen Hellas Verona van het veld stapte nadat hij racistisch werd bejegend.

De straf valt zo zwaar uit omdat Balotelli het plezier van zo’n grote groep heeft vergald, zegt een woordvoerder van de bond: “In Italië is het een grondrecht om apengeluiden te maken naar donkere spelers. Als iemand dat recht ondermijnt, dan zijn we genoodzaakt keihard in te grijpen.”

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heel goed, in Nederland denken zwarte mensen dat ze zomaar mogen protesteren en zelfs demonstreren tegen zwarte piet.
Het is maar goed dat wij als ultra-rechtsen het voortouw hebben genomen en onder het mom van “het is een kinderfeest” en “het is een traditie”, lekker racistisch en gewelddadig mogen zijn.

Reageer
gravatar

Italiaans recht systeem is racistisch bezig. Wanneer iemand zich voelt dat in dit geval heel duidelijk richting hem voor aap wordt toe gejuicht, heeft men het recht zich terug te trekken. Mario Balotelli handelt correct en gepast. Maar deze respect van handellen kunnen de Italianen niet waarderen? Belachelijk.

Reageer