Ziggo

Nieuwe straf UEFA: Ajax ook zonder spelers op Stamford Bridge

'Sfeer stuk minder op het veld'

Ajax kreeg gisteren in het Champions League-duel tegen Chelsea nóg een straf van de UEFA te verduren. Nadat de Amsterdammers al geen supporters mochten meenemen naar Londen, moest Ajax het halverwege de tweede helft ook nog doen zonder spelers.

“Dat zorgde er toch wel voor dat de sfeer op het veld een stuk minder werd bij ons. Jammer dat de UEFA ons zo zwaar straft hier”, aldus trainer Ajax-trainer Erik ten Hag na de wedstrijd. Het was voor het eerst dat de UEFA een club op deze manier strafte. Joël Veltman hield uit protest in de kleedkamer nog een spandoek omhoog met de tekst ‘Against Modern Football’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je bedoelt wellicht een appeltje voor de dorst in de rust doet Chelsea wonderen.
Bij Ajax wordt in de rust echter traditioneel thee geschonken, maar dat krijgen daar alleen de damesploegen.
Je kent de oneerlijke gevolgen. Ze hebben er nog steeds buikpijn en appelflauwte van.

gravatar

Ajax is juist op zijn best als het met minder spelers speelt! Het moderne voetbal draait om het benutten van de ruimte en die heb je dan want je bent met minder voetballers dus heb je meer vierkante meters tot je beschikking. Johan Cruyff zei al: ‘je gaat het pas zien als je het door hebt’.

Reageer
gravatar

Bij ons missen we vaak een speelster die de afwas nog moet doen of een speler die op televisie een belangrijke voetbalwedstrijd wil zien.